VALTTI-elinkaarikustannuslaskuri

VALTTI-elinkaarikustannuslaskuri on tarkoitettu valaistushankinnan elinkaarikustannusten vertailuun, kun käytettävissä on tarjouksia tai alustavia hintatietoja valaistavan kohteen valaistusratkaisusta. Laskennassa huomioidaan mm. investointi-, energia-, huolto- ja kunnossapitokustannukset. VALTTI-laskuri on hankintadirektiivin mukainen elinkaarikustannusten laskentatyökalu, sillä se on kaikille avoimesti saatavilla ja kehitetty yhteistyössä alan yritysten, hankkijoiden ja alan asiantuntijoiden kanssa.

Lue käyttöohje ennen laskurin käyttöä.

VALTTI-elinkaarikustannuslaskurin_käyttöohje >>

VALTTI-elinkaarikustannusten vertailulaskurit:

Käytä VALTTI-SISÄVALAISTUSLASKURIA (versio 1.0) >>

Käytä VALTTI-ULKOVALAISTUSLASKURIA (versio 1.0) >>

Elinkaarikustannuslaskelmaan liittyyy epävarmuustekijöitä mm. energian hintakehityksen ja korkojen osalta sekä arviointivirhemahdollisuuksia mm. käyttöajoissa ja tarvittavissa investoinneissa.

Laskelmat eivät ota huomioon mm. parantunutta työn tuottavuutta, työviihtyvyyttä, terveyttä ja turvallisuutta, kiinteistön arvon tai yrityksen imagon nousua. Myöskään tarjottujen valaisimien laatuun laskuri ei ota kantaa.

Valtti-pikalaskurit:

VALTTI-pikalaskurit tuottavat suuntaa antavaa vertailutietoa erilaisten valaistusratkaisujen elinkaarikustannuksista. Sillä voit testata karkealla tasolla sunnitellun valaistusratkaisun elinkaarikustannuksia. Mitä enemmän lähtötietoja pystyt laskuriin syöttämään, sen tarkemman tuloksen laskenta antaa. Suosittelemme aina tekemään tarjousten varsinaisen vertailun yllä olevilla kattavammilla laskureilla.

SISÄVALAISTUKSEN PIKALASKURIA >>
ULKOVALAISTUKSEN PIKALASKURIA >>

Jos sinulla on kysyttävää laskurista, ota yhteyttä:
paivi.suur-uski(at)motiva.fi, puh. 096 122 5018

Toimisto aula