VALTTI 2 -hanke käynnistyy – Tule mukaan!

Valaistuksen tehostamisessa on huomattava säästöpotentiaali yrityksille, kunnille ja muille sisä- ja ulkovalaistusta omistaville tahoille. Parhaimmillaan investoinneilla voidaan saavuttaa jopa satojen tuhansien eurojen vuosisäästöt ja samalla parantaa valaistuksen laatua tai saada muita hyötyjä uusien älykkäiden valaistusratkaisujen avulla.

VALTTI-hanke (2015-2016) kokosi valaistusalan toimijat yhteen edistämään energiatehokkaampaan valaistukseen siirtymistä. Hankkeessa tuotettiin valaistustieto.fi -sivusto, koottiin esimerkkejä erityisen onnistuneista valaistusuusinnoista ja tuotettiin alalle yhteinen laskuri valaistuksen elinkaarikustannusten vertailuun. Helsingissä lokakuussa 2016 järjestetty Valaistu fiksusta valosta -seminaari toi yhteen lähes sata valaistuksen tilaajaa, suunnittelijaa ja toimittajaa.

VALTTI-hanke saa jatkoa vuosina 2017-2018 ja haemme nyt uusia kumppaneita mukaan. VALTTI 2-hankkeen projektisuunnitelma laadittiin yhdessä tilaajien, suunnittelijoiden ja valaistusalan yritysten kanssa, jotta se vastaisi ajankohtaisin tietotarpeisiin.

VALTTI 2 -hanke (2017-2018)

• Tarjoaa kohtauspaikan valaistuksen tilaajille, suunnittelijoille ja toimittajille
• Kannustaa ja ohjaa onnistuneisiin valaistusinvestointeihin
• Helpottaa elinkaarikustannusten luotettavaa vertailua
• Tarjoaa koulutusta ja tietoa onnistuneen suunnittelun ja hankintaprosessin tueksi
• Välittää tietoa erityisen onnistuneista valaistusuusinnoista
• Tuottaa huolto- ja kunnossapito-ohjeen led-valaistukseen

Miten VALTTI 2 -hankkeeseen pääsee mukaan?

Lisätietoja ja ilmoittautumiset VALTTI 2-hankkeeseen: Erja Saarivirta, erja.saarivirta@motiva.fi, puh. 040 669 4119.

VALTTI-hankkeessa järjestetty Valaistu fiksusta valosta -seminaari 3.10.2016  kohtautti valaistuksen suunnittelijat, tilaajat ja toimittajat Helsingissä. Kuvat: Mikko Arvinen

motivan_valaistusseminaari_031016_kuva_mikko_arvinen_copy-free-2

motivan_valaistusseminaari_031016_kuva_mikko_arvinen_copy-free-4