Milloin on oikea hetki investoida laadukkaampaan valaistukseen?

Valaistuksen uudistustaminen on ajankohtaista esimerkiksi rakennuksia peruskorjattaessa, tilan toiminnan muuttuessa tai huoltosopimusten päättyessä. Valaistuksen huono laatu tai heikko kunto voi kannustaa valaistuksen uudistamiseen. Tänä päivänä energiankäytön tehostaminen voi olla kimmokkeena melko toimivankin valaistuksen uudistamiselle, sillä ledien kustannustason laskiessa ja laadun parantumisen myötä uudistuksilla saavutetaan entistä laadukkaampi valaistus pienemmillä käyttökustannuksilla.

1

Valaistustekniikassa on hyvä tiedostaa ja ymmärtää jatkuvan kehityksen ja markkinoiden muutoksen merkitys valaistushankintoihin. Uusia entistä parempia tuotteita tulee markkinoille jatkuvasti ja tuotteiden hinnat ovat jatkuvassa muutoksessa. Siitä huolimatta useimmiten on järkevää toteuttaa valaistusinvestointi mahdollisimman pian energiatehokkuudella saavutettavien säätöjen takia.

Valaistushankinnan kannattavuutta voit vertailla sivuston laskurilla, jos tämänhetkisen valaistuksen kustannukset on tiedossa.  Siirry vertailutyökaluun >>